PR Ketterää UX- ja web-suunnittelua

Tarvitsetko ketterää käyttökokemuksen ja web-suunnittelun ammattilaista? Pirkka Rannikko palveluksessasi!

UX-suunnittelu

Käytettävyys ja käyttäjäkeskeinen suunnittelu ovat erikoisalaani ja käyttökokemuksen (UX) suunnittelijana työkalupakkiini kuuluvat mm. käyttäjätutkimukset, konseptisuunnittelu, vaatimusmäärittely, käytettävyys- ja kilpailija-analyysit sekä tietenkin käytettävyystestaus. Ketterät käytännöt ja lean-ajattelu näkyvät työssäni.

Front-end kehitys

Toisaalta olen myös web-suunnittelija ja teen front-end kehitystä työkaluinani mm. HTML5, CSS, JS, jQuery, Bootstrap jne. Minulla on kokemusta sivustojen koostamisesta useilla erilaisilla julkaisujärjestelmillä esim. Sharepoint ja Wordpress. Hakukoneoptimointi, suorituskyvyn optimointi ja esteettömyys ovat minulle myös tuttuja aiheita.

Web-analytiikka

Käyttökokemuksen suunnittelu alkaa vasta siitä, kun web-sivusto tai -sovellus julkaistaan ensimmäisen kerran ja sen tulisikin jatkua sivuston koko elinkaaren läpi. Kävijäseuranta, A/B testaus, kyselyt, tilastollinen analyysi tai web-analytiikka ylipäätään ovat tärkeitä työkaluja käyttökokemuksen jatkuvassa kehityksessä ja näin ollen suunnittelijan hattuni vaihtuu välillä web-analyytikon hattuun.

Tuoteomistajuus

UX-suunnittelijat ovat usein vastuussa kokonaiskuvasta projektissa ja tuoteomistajan tai projektipäällikön rooli tulee toisinaan työn mukana. Uskon ketterään ohjelmistokehitykseen ja minua kiinnostavat erilaiset menetelmät, prosessit ja työtapojen jatkuva parantaminen. Graduni kirjoitin siitä miten käyttäjäkeskeinen suunnittelu ja ketterä ohjelmistokehitys voitaisiin integroida.

Kuka on Pirkka Rannikko?

Pirkka Rannikko

Työskentelen tällä hetkellä Vincitin palveluksessa UX-suunnittelijana ja palvelumuotoilijana. Olen tehnyt töitä front-end kehittäjänä, tiimin vetäjänä, interaktiosuunnittelijana ja tuoteomistajana / kehityspäällikkönä. Kokemukseni on karttunut niin suuryritysten web-sivustojen, introjen ja web- sekä SaaS-sovellusten parissa kuin myös pieniä web-sivustoja (esim. tkrekry.fi) suunnittelemalla ja toteuttamalla.

Koulutukseltani olen mediatekniikan insinööri ja filosofian maisteri (Vuorovaikutteinen teknologia) ja olen suorittanut myös tilastotieteiden perusopintoja avoimessa yliopistossa.

En ole ohjelmoija enkä graafinen suunnittelija.

Asun Tampereella paremman puoliskon ja pienen poikamme kanssa. Vapaa-aikani kuluu usein lukemalla ammattikirjallisuutta, maastopyöräilemällä, purjehtimalla, kalastamalla sekä pelaamalla lauta- ja roolipelejä.

Työ- ja koulutushistoriani löydät LinkedIn-profiilistani ›

Tarvitsetko ketterää käyttökokemuksen suunnittelun ammattilaista?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen mail@pirkkarannikko.com, jos tarvitset!